In order to view this object you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Powered by RS Web Solutions

.


С увереното настъпване на пролетта идва и времето за традиционното пролетно почистване. Инициативата „Пролетно почистване 2018: Обери боклука“,

ежегодно организирана от Община Габрово, ще продължи от 16 април 2018г. до 22 април 2018г., когато всеки габровец ще може да се включи като почисти района около дома си, градинката в квартала или пък излезе извън пределите на града и почисти замърсени територии.

Може да се включите в кампанията „Пролетно почистване 2018: Обери боклука“ като заявите участие на тел.: 066 818 437 или на e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. като посочите район на почистване, числеността на вашия екип и телефон за контакт.

Община Габрово осигурява чували и ръкавици за всички регистрирани участници. Чували и ръкавици може да получите всеки работен ден от 12 до 20 април 2018г. от стая 701 в сградата на Община Габрово.

В зависимост от спецификата на посочените райони ще бъде осигурено транспортиране на събраните отпадъци. В случай че почистваната територия е в близост до съдове за смет, то събраните отпадъци следва да бъдат оставени на контейнерната площадка.

Акцент в кампанията ще бъде поставен на 20 април, когато общинската администрация ще се насочи към почистване на нерегламентирани сметища в крайградските зони и силно замърсени площадки в градска част.

Само ден след това, на 21 април, площад „Възраждане“ ще се превърне в зона за сътворяване на арт инсталации от отпадъци. Инициативата е посветена на Деня на Земята и в нея участие ще вземат отбори от габровските училища.

Отново в събота, на 21 април, габровци ще могат да заменят ненужния биоотпадък за компост. Това ще се случи в съботния ден от 10:00 до 14:00 часа на пл. „Възржадане“ – достатъчно е да донесете поне 1 кг органичен отпадък (обелки от плодове и зеленчуци, черупки, костилки, трева, листа), за да получите пакет качествен почвен подобрител – компост.

Проблемът с отпадъците, изхвърлени съвсем неправомерно край домовете ни, в градинките, на улицата, край пътя или до любимата ни пейка в парка можем да решим заедно в седмицата на Пролетното почистване – от 16 до 22 април 2018г.

 

regionalno-sdrugenie2   geimari1

Абонамент