In order to view this object you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Powered by RS Web Solutions

.


Във връзка със зачестилите случаи на нерегламентирано изхвърляне на отпадъци във и около съдовете за смет, Община Габрово напомня,

че е необходимо да се спазва съществуващия график.

Общинско предприятие „Благоустрояване“ осъществява събирането и транспортирането на отпадъците по следния график:

Понеделник и петък - треви и клони;

Вторник и четвъртък – едрогабаритни отпадъци (мебели, обзавеждане и др.);

Сряда – дребен строителен отпадък* от домакинствата (обем до 1 куб. м).

Отпадъците трябва да бъдат разделно събрани в чували или приведени в удобен за товарене вид и поставени до съдовете за смет в деня, преди определения по график ден за събирането им.

Всички останали отпадъци от домакинството е необходимо да се изхвърлят в съдове за смет, в съответствие със системата за разделно събиране на битовите отпадъци.

Излязло от употреба електрическо и електронно оборудване може да предадете с безплатна заявка на тел.: 0800 14 100  или на е-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. (всеки работен ден от 9 до 17 часа и в събота от 9 до 16.30 часа). Събирането и транспортирането се извършва на 20-то число на месеца. В зависимост от предаденото количество ще получите ваучер за отстъпка при пазаруване в голяма верига магазини за техника.

Отпадъци, изхвърлени извън горепосочения график, няма да бъдат събирани и транспортирани!

Повече информация може да получите от ОП „Благоустрояване" на телефон: 066 801 435 и ОП „Регионално депо за неопасни отпадъци“ на тел.:  0877 158 828.

Община Габрово благодари на гражданите, които спазват принципите на разделно събиране на отпадъците!

*Изхвърлянето на обемни строителни отпадъци в или около съдовете за смет не е позволено. В случай че извършвате строително-монтажни дейности, от които се генерират големи количества строителни отпадъци (повече от 1 куб. м), е необходимо да подадете предварителна заявка към ОП „Благоустрояване" на тел.: 066 801 435.

Строителните отпадъци може да транспортирате и лично до Регионално депо за неопасни отпадъци, където ще бъдат депонирани, след като заплатите необходимата за това такса.

 

regionalno-sdrugenie2   geimari1

Абонамент