In order to view this object you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Powered by RS Web Solutions

.

НаграждаванеЗапомнящо се шоу, пърстро и емоционално, сътвориха учениците от габровските училища, включили се в кампанията „Отпадък с късмет не отива за смет“,

чийто финал беше отбелязан на 6 март в зала „Възражадне“. По време изключително атрактивната програма гостите в залата се забавляваха с великолепни музикални изпълнения, фантастични танци и впечатляващо ревю на дрехи, изработени по японска технология.

С участието си в „Отпадък с късмет не отива за смет“ учениците на Габрово доказаха, че са ангажирани и отговорни към природата, а с изпълненията си във финалния концерт категорично заявиха, че в града ни има истински таланти, готови за голямата сцена.

II"б" клас, ОУ "Неофит Рилски"Кампанията „Отпадък с късмет не отива за смет“, организирана от Община Габрово и екипът към проекта за новата регионална система за управление на отпадъците, се проведе в продължение на почти четири месеца. В първият етап на инициативата, приключил в началото на годината, се включиха децата от детските градини, а във втория – участие взеха габровските ученици. Във втория голям финал, както организаторите нарекоха петъчния концерт, беше представена и новата система за разделно събиране на отпадъците, състояща се в два контейнера - един за рециклируеми суровини (стъкло, хартия, метал, пластмаса и др.) и втори за био отпадъците(обелки от плодове и зелечуци, трева, клонки, черупки, костилки, дървесина и др).

Финален акцен в концерта беше отреден за награждаването на най-добре представилите се участиници и училища. Индивидуални награди получиха 12 деца от различни училища, които бяха взели най-дейно участие при събирането на ненужните пластмаса и хартия.

Маргарита Георгиева, ОУ "Св.Св. Кирил и Методий"Изненадата за участниците и публиката дойде от г-жа Милена Гатева, ръководител на проекта за новото депо, която съобщи, че тази година са осигурени повече награди. Така победители в  „Отпадък с късмет не отива за смет“ се оказаха пет габровски училища. НУ „Васил Левски“ получи преносима мрежа за игра на бадминтон и два комплекта хилки. Децата от 2“б“ клас на ОУ „Неофит Рилски“ получиха ваучер за екскурзия. Учениците от ПМГ „Акад. Иван Гюзелев“ взеха спортната награда – кростренажор, а Професионалната гимназия по туризъм „Пенчо Семов“ бе отличана с оригинална, релефна картина.

Призът за училище с най-висок резултат (700 кг събрани хартия и пластмаса), както и специалната награда – ваучер за книги и професионални футболни топки отиде при ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“. За победителя имаше и допълнителна изненада – луксозна енциклопедия от книжарници „Златев“.

Група "СОЛАР"Община Габрово и организаторите на кампанията благодарят на всички участници за тяхната всеотдайност и съпричаност и за всички създадени прекрасни емоции.

Повече снимки може да видите тук.

 

regionalno-sdrugenie2   geimari1

Абонамент