In order to view this object you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Powered by RS Web Solutions

.

PC031144
PC031144
Приключи и вторият етап от инициативата на Община Габрово „Отпадък с късмет не отива за смет“.

През месец ноември възпитаниците на детските и учебните заведения в Габрово събираха пластмаса и въпреки големия обем и ниското тегло на този вид материал бяха събрани 483.9 кг пластмасови отпадъци, които отиват за рециклиране.

 

 

PC041189
PC041189
По време и на този етап на кампанията екипът, реализиращ проекта за изграждане на новата регионална система за управление на отпадъците в регион Габрово, проведе открити уроци в детските градини, за да разкаже на децата как правилно да се разделят отпадъците, какво се случва с тях след като бъдат изхвърлени и как биха могли отново да бъдат употребени.
Освен със знанията на децата, тяхната мотивираност и желание да съхранят природата чиста, експертите на Община Габрово бяха приятно изненадани и от многото изложби, провокирани от „Отпадък с късмет не отива за смет“. Децата и учениците бяха вложили истинско творчество в създаването на своите шедьоври от отпадъчни материали – зимно слънце от опаковки на кроасани, снежен човек от пластмасови чаши, елха от стари вестници, цветя от празни бутилки, атрактивна коледна украса от стари списания, звездички от кофичките на млякото и много други красиви предмети, които дариха с късмет непотребните отпадъци и ги превърнаха в красив декор за предстоящите коледни празници.Финалът на втория етап от „Отпадък с късмет не отива за смет“ приключи с награждаване, като най-активните и мотивирани класове и детски групи получиха тетрадки и химикалки от рециклирани материали, предоставени от партньорите „Екобулпак“, интерактивни игри и образователни табла, предоставени от книжарници „Златев“.
„Отпадък с късмет не отива за смет“ спечели и нов приятел – габровската фирма „Везна“ ЕООД, която в духа на коледните празници подари на всяко училище и детска градина, включили се в кампанията, по една елха с красива украса.
Екипът, осъществяващ кампанията „Отпадък с късмет не отива за смет“, благодари на всички участници и се гордее с амбицията, желанието и активността на младите габровци. Нека усърдието и стремежът към красивото не стихва и през следващия етап от инициативата.

 

А ето и финалните резултати във Втори етап – събиране на пластмаса:
ЦДГ „Радост“ – 95.5 кг
ПМГ „Акад. Иван Гюзелев“ – 77.2 кг
ОУ „Христо Ботев“ – 72.2 кг
ОДЗ „Ран Босилек“ – 30 кг
Национална Априловска гимназия – 27.2 кг
ОУ „Неофит Рилски“ – 26 кг
ЦДГ „Слънце“ – 25 кг
СОУ „Райчо Каролев“ – 23 кг
ЦДГ „Мечо Пух“ – 22.5 кг
ЦДГ „Перуника“ – 21 кг
ЦДГ „Младост“ – 19.3 кг
СОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – 14.5 кг
ЦДГ „Явор“ – 10.5 кг
СОУ „Отец Паисий“ – 8.5 кг
ОДЗ „Дъга“ – 6.5 кг
ОУ „Иван Вазов“ – 3 кг
НУ „Васил Левски“ – 2 кг

 

PC031176
PC031176

 

 

Скъпи участници, приятели и партньори,

Екипът на кампанията Ви пожелава весели, прекрасни и незабравими празници, изпълнени с много уют, топлина и обич!

 

regionalno-sdrugenie2   geimari1

Абонамент