In order to view this object you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Powered by RS Web Solutions

.

ДЕПО ПОДПИСВАНЕ
ДЕПО ПОДПИСВАНЕ
 

На 2 декември Община Габрово сключи четири договора за доставка и монтаж на оборудване по проект

„Изграждане на регионална система за управление на отпадъците в регион Габрово“, реализиран по ОП „Околна среда 2007-2013“. Проектът е общ за общините Габрово и Трявна и освен сложния строителен процес включва и сериозния ангажимент за преминаване към двукомпонентно разделно събиране на отпадъците, при което отпадъците ще се събират в два контейнера – един за всички рециклируеми материали и втори, кафяв контейнер, за биоразградимите отпадъци, които ще бъдат превръщани в компост.

Подписване на договори
Подписване на договори
 

На официалната церемония кметът на града Таня Христова подписа договор с „Евромаркет Кънстръкшънс“ АД за доставка на комбинирана машина с модули за рязане, пресяване и смесване, машина за аериране, челен товарач и компактор. С габровската фирма „Дочев Инженеринг“ ЕООД бе подписан договор за доставка и монтаж на видеонаблюдение и оборудване на административната сграда. „Бимко“ ЕООД е избраният изпълнител, който ще осигури кантарна платформа и оборудване към нея. Последният договор, който стана факт, е с австрийската фирма „Компентис Умвелттехнологии ГмбХ“ и включва доставка на модулна пречиствателна станция за отпадни води. По време на церемонията стана ясно, че за първи път в България, именно регионалното депо, ще разполага с патентована и иновативна технология за пречистване на отпадни води, която позволява ниски оперативни разходи и изключително високи нива на пречистване на водата.

Общата стойност на четирите договора е 2 162 961лв. без ДДС.

Кметовете на Габрово и Трявна, Таня Христова и Драгомир Николов, изрично заявиха желанието си регионалната система за управление на отпадъците да бъде въведена в експлоатация предсрочно - още до края на 2014 година.

„Най-голямото предизвикателство пред всички нас е да се научим много бързо да събираме и изхвърляме отпадъците си по начина на двукомпонентния модел, за да можем да гарантираме нужния хоризонт на живот на депото и да постигнем една по-чиста и по-добра екологична среда“, заяви Таня Христова.

 

regionalno-sdrugenie2   geimari1

Абонамент