In order to view this object you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Powered by RS Web Solutions

.


Благодарение на габровските деца над 4,5 тона хартия има късмет и не отива за смет.

Това показват предварителните данни от събиране на отпадъчна хартия в първия етап в инициативата „Отпадък с късмет не отива за смет“, осъществена от Община Габрово.

През отктомври възпитаниците на детските и учебните заведения в Габрово събираха непотребна хартия, която на 31 октимври беше събрана и извозена за рециклиране. В последните 3 дни от инициативата екипът, реализиращ проект „Изграждане на регионална система за управление на отпадъците в регион Габрово“, посети всички училища и детски градини и се срещна с децата и техните учители, за да разбере как е протекла инициативата и да дари с награда най-активните участници. Освен огромното количество събрана хартия екипът на депото събра и много впечатления, емоции и най-вече усмивки от децата. 

Поради голямото количество хартия, събирането ще продължи и в понеделник, когато ще бъдат обявени и финалните резултати от инициативата. Предварителните данни сочат, че към момента първенец  от училищата е ОУ „Ран Босилек“ с над 800 кг хартия, а от детските градини ЦДГ „Радост“ с над 500 кг хартия.

Изключителната активност на участниците и тяхната мотивираност беше наградена със специални изненади, осигурени от партньорите на кампанията „Екобулпак“ АД и книжарници „Златев“.

 

regionalno-sdrugenie2   geimari1

Абонамент