In order to view this object you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Powered by RS Web Solutions

.


Приключи кампанията „Пролетно почистване 2017: Обери боклука“, а равносметката показва,

че 2718 души се включиха в инициативата, сред които представители на институции, училища, детски градини, общински съветници, кметски наместничества и много габровци. Кампанията се проведе от 18 до 30 април 2017 г. Обхванати са 66 замърсени терена, 12 от които са зони с нерегламентирани сметища.

Общото количество на събраните отпадъци е 84 580 кг, от които 120 кг са растителни отпадъци, насочени за компостиране. Строителните отпадъци са 46 400 кг, а битовите отпадъци - 35 700 кг. Особено предизвикателство бяха автомобилните гуми, чието общо тегло е 2 360 кг. За изваждането им от стръмните терени беше създадена специална организация - гумите се връзваха с въже и се изтегляха от машина с лебедка.

Извозени са строителни и битови отпадъци, автомобилни гуми, зелени отпадъци, одеяла, дюшеци, детски играчки, както и няколко „находки“ – бидон с традиционни за българската кухня зимни деликатеси, кинескоп и кожена чанта.


Всички отпадъци, годни за повторна употреба, са предадени за рециклиране. Почистените нерегламентирани сметища са поставени под наблюдение. Нерегламентираното изхвърляне на отпадъци подлежи на санкциониране.

Община Габрово благодари на всички участници в кампанията за усилията и ангажираността и напомня, че в природата няма място за отпадъци. Снимки от голямата акция може да видите в профила на Общината в социалната мрежа Фейсбук.

 

regionalno-sdrugenie2   geimari1

Абонамент