In order to view this object you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Powered by RS Web Solutions

.


Това установиха габровци в студения и мрачен петъчен ден. Неприятното време обаче не попречи на кампанията

„Ненужни биотпадъци за компост“, по време на която в централната градска част на обособена шатра бяха приемани биоотпадъци, а в замяна беше раздаван компост. Компостът е произведен от растителни отпадъци на Регионалното депо за неопасни отпадъци, а лабораторните му анализи показаха изключително високи показатели. Компостът не случайно е наричан черното злато на почвата, а причината е, че този почвен подобрител значително подобрява плодородността на почвите, предпазва от ерозия и продължително време запазва влагата.


Всички включили се в инициативата и донесли своите биоотпадъци вече използват качествен компост в градините си. По време на събитието габровци имаха възможност и да се регистрират за участие в „Пролетно почистване 2017: Обери боклука“, чиято продължителност бе удължена до 30 април 2017г., включително.

Община Габрово напомня, че регистрация в пролетното почистване може да направите и тази седмица на тел.: 066 818 437 или на e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.">Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите., като посочите зоната, която ще почиствате, както и числеността на вашия екип.

 

regionalno-sdrugenie2   geimari1

Абонамент