In order to view this object you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Powered by RS Web Solutions

.


Напук на всеобщия интерес по най-новата технологична мания за лов на покемони в Габрово за първи път ще се проведе лов на боклукомони.

Вдъхновеното от нашумялата мобилна игра състезание е организирано от Община Габрово във връзка с дейностите за информираност и превенция от образуването на отпадъци. Идеята ще представи по нестандартен, динамичен и забавен начин разделното събиране на боклука.

Стартът на лова ще бъде даден в парк „Маркотея“ на 17 септември 2016 г. от 11:30 часа, като регистрацията започва 30 минути по-рано.

Състезанието за напреднали в борбата с отпадъците е специален акцент сред инициативите по отбелязване на Европейската седмица на мобилността в съботния ден. В него могат да се запишат до 35 участници, разпределени в 7 отбора.

Целта е по предварително маркирано трасе да бъдат открити всички скрити отпадъци – боклукомони, а най-важната задача е да бъдат разделени правилно в съдовете за смет. За най-добрите отбори са предвидени награди.

Повече от година в Габрово функционира двукомпонентна система за разделно събиране на отпадъците – биоразградими и рециклируеми. Данните сочат, че има квартали, които се справят добре, но има и много райони, в които жителите в минимална степен разделят домакинските си отпадъци.

Как на практика се случва разделното сметоизхвърляне и как то може да бъде забавна игра, може да видите на 17 септември в парк „Маркотея“.

 

regionalno-sdrugenie2   geimari1

Абонамент