In order to view this object you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Powered by RS Web Solutions

.


Отнел повече от 8 години в подготовка на документацията и близо 3 години за строителство, проект „Изграждане на регионална система за управление на отпадъците в регион Габрово“,

осъществен по ОП „Околна среда“ вече е финализиран. Преди месец се състоя официалното откриване на регионалното съоръжение за управление на отпадъците, а финалното приключване на дейностите по проекта ще бъде представено на Заключителна конференция.

Конференцията се състои на 27 август 2015г. от 16:30 часа в зала „Възраждане“.

През изминалите почти три години от старта на проекта в землището на габровското село Гръблевци се реализира напълно ново за пределите на България строителство, изискващо върху старо сметище да се изгради ново и модерно съоръжение за третиране на битовите отпадъци. Новопостроеното съоръжение, разполагащо се площ над 140 дка, обслужва общините Габрово и Трявна и включва: нова клетка за депониране (живот на клетката – 30 години),  площадка за компостиране, площадка за сепариране,  административна сграда и складови помещения,  кантарна платформа,  система за изгаряне на депойния газ,  високотехнологична пречиствателна станция, експлоатационни и контролни пътища.

Очакваме Ви!

 

regionalno-sdrugenie2   geimari1

Абонамент