In order to view this object you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Powered by RS Web Solutions

.


Колоритно, шумно, весело и изпълнено с много емоции шоу постави финалът на второто издание на кампанията „Отпадък с късмет не отива за смет“.

Заключителният концерт бе за първия етап, в който участие взеха детските градини в Габрово. Организаторите на инициативата – община Габрово и екипът към проекта за новото депо представиха резултатите, а те сочат, че децата, родителите и учителите са се справили повече от добре в борбата с отпадъците. В тазгодишното издание на кампанията бяха събрани и предадени за рециклиране повече от 2 тона хартия и почти 200 кг пластмаса.

Детска градина "Радост"
Детска градина "Радост"
Главните участници в кампанията – габровските деца, показаха на сцената на зала „Възраждане“, че песните, танцита и дори драматургията им се отдават с лекота и могат да превърнат всяко свое изпълнение в емоционален, завършен и много истински шедьовър.

Изненадващо на сцената се появиха и талисманите на боклука – Смет.Ка и Чистача, които разказаха за пътя на боклука и раздадоха награди на публиката. Двамата герои предупредиха габровци, че започват да обикалят габровските улици, за да следят стриктно дали правилно се изхвърлят отпадъците.

Разбира се, както в миналогодишното издание на „Отпадък с късмет не отива за смет“, така и тази година имаше награди. Изненадата на организаторите бе, че тази година всички включили се в кампанията градини получават награда. Детските градини „Явор“ и „Слънце“ спечелиха по една сглобяема къщичка с тунел. Децата в детски градини „Дъга“ и „Младост“ ще се радват на колоритни килими за игра. А двете най-активни градини в кампанията „Мечо Пух“ и „Радост“ получиха съответно голяма къщичка за игра на открито и цветен батут с пластмасови топчета.

Детска градина "Мечо Пух"
Детска градина "Мечо Пух"
Поради външни обстоятелства детски градини „Перуника“ и „Първи юни“ не можаха да участват в концерта, но те също ще получат своите призове.

Организаторите на кампанията благодарят на своите малки участници, на техните родители и учетели за отговорното отношение и старанието да спестят на природата ненужните отпадъци.

„Отпадък с късмет не отива за смет“ продължава със своя втори етап, който вече е в активната си фаза и включва учебните заведения на територията на Габрово. 

Снимки от финалния концерт може да видите тук.

 

regionalno-sdrugenie2   geimari1

Абонамент