In order to view this object you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Powered by RS Web Solutions

.


Стартиралата преди повече от месец кампания „Отпадък с късмет не отива за смет“ вече даде първите си резултати. 

Тази година първият етап на инициативата, организирана от Община Габрово и екипът по проекта за новото депо, бе насочен към детските градини, които имаха задачата да събират отпадъчни суровини – хартия и пластмаса.

Децата, възпитателите и родителите се справиха отново отлично като предадоха за рециклиране над 1860 кг хартия и 160 кг пластмаса. Специално участие в кампанията взеха екипи от Областна администрация Габрово, които предоставиха над 180 кг хартия. Партньорите на „Отпадък с късмет не отива за смет“ от ОП „Благоустрояване“ също се включиха не само с извозването на непотребните вторични суровини, но и с голямо количество предадена хартия (596 кг).

В началото на новата година „Отпадък с късмет не отива за смет“ ще продължи с интересни обучения в детските градини с участието на талисманите на боклука Смет.Ка и Чистача. През януари ще се случи и заключителният концерт за детските градини, където най-добрите градини ще получат награди.

Вторият етап на „Отпадък с късмет не отива за смет“ ще стартира през януари в училищата.

Община Габрово и екипът, реализирал кампанията благодарят на всички участници за усърдната работа и отговорното отношение и им пожелава прекрасни и емоционални празници.

 

regionalno-sdrugenie2   geimari1

Абонамент