In order to view this object you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Powered by RS Web Solutions

.

Проведеното в събота, еко кулинарното шоу „Кафявият контейнер“ доказа, че в Габрово всички добри готвачи са и добри еколози.

Макар и на пръв поглед несъвместими екологията и кулинарията бяха успешно съчетани в едно атрактивно шоу, в което габровските ученици показаха, че не само имат оригинални идеи в приготвянето на храна, но и успешно се справят с отпадъците.

По време на шоуто 37-те участници и многобройната публика разбраха какъв е смисълът от рециклирането и компостирането. Като забавна игра по готварство, моделът на разделно събиране на отпадъците показа на практика кои ненужни продукти от приготвянето храна трябва да попаднат в контейнерът за биоотпадъци и кои в съдовете за рециклируеми суровини.


Освен прогитвянето на зеленчукови салати, плодови изкушения и десерти, участниците имаха и много важната задача правилно да разделят остатъците от храна и опаковките, останали в кухнята.

Тричленното жури с радост констатира, че  ентусиазираните еко кулинари не допуснаха нито една грешка при изхвърлянето на отпадъка в двата вида контейнери, а блюдата им бяха оригинални, амбициозни и впечатляващи.

Финалът на „Кафявият контейнер“ беше награждаването. По преценка на журито, което бе силно впечатлено от кулинарните шедьоври и изключително затруднено в избора си, наградите бяха изтеглени на лотариен принцип. С нови книги бяха наградени Иван Петров, Георги Владимиров, екипът на Микаела Нанкова и Изабела Маринова. Модерни аудио слушалки получи Христина Кръстева, а специалната награда – функционален таблет вече е притежание на Стефка Маркова.

 

 


Екипът на инициативата благодани на всички, които се включиха в „Кафявият контейнер“ и им пожелава да запазят амбицията, усърдието и отговорното отношение към природата.

 

regionalno-sdrugenie2   geimari1

Абонамент