In order to view this object you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Powered by RS Web Solutions

.


С огромен интерес, много емоции и истински кулинарни шедьоври приключи еко кулинарното шоу „Кафявият контейнер“.

Организирано от Община Трявна и екипът по проекта за новото депо за отпадъци, събитието премина като една добре балансирана рецепта, в която основните съставки бяха знанията за правилното разделяне на отпадъци си и креативността в създаването на оригинални ястия.

В студения декемврийски ден 24-та участници и многобройната публика разбраха какъв е смисълът от рециклирането и компостирането. Като забавна игра по готварство, моделът на разделно събиране на отпадъците показа на практика кои ненужни продукти от приготвянето храна трябва да попаднат в контейнерът за биоотпадъци и кои в съдовете за рециклируеми суровини.

Специалният акцент на събитието беше кулинарното състезание, което достави много емоции на участниците и публиката и сериозно затрудни избора на журито. Деца и възрастни се състезаваха, като приготвяха зеленчукови салати, плодови изкушения и десерти, но бяха длъжни и правилно да разделят останалите отпадъци. Участниците не допуснаха нито една грешка при изхвърлянето на отпадъка в двата вида контейнери, а блюдата им бяха оригинални, амбициозни и впечатляващи.


И като във всяко състезание най-добрите бяха отличени с награда.  Третото място беше превзето от Малчо Желязков с неговия шоколадов десерт. Втора позиция бе за зеленчукова салата „Слънце“ и плодовата палма на семейство Здравка и Мартин Петкови. Големият победител в „Кафявият контейнер“ стана екипът на Тереза Славова и Ивалина Пенчева, които приготвиха от зеленчуци своята салата „Цветна ваза“. Със специален подарък и много емоции си тръгнаха всички участници в шоуто.

Екипът на инициативата благодани на всички, които се включиха в „Кафявият контейнер“ и им пожелава да запазят амбицията, усърдието и отговорното отношение към природата.

 

regionalno-sdrugenie2   geimari1

Абонамент