In order to view this object you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Powered by RS Web Solutions

.

logo
logo
Кампанията „Отпадък с късмет не отива за смет“ , реализирана за втора поредна година от Община Габрово, отново ще изненада

младите габровци като им предложи начин да превърнат ненужните отпадъци в ресурс.

Второто издание на кампанията е организирано в два етапа. Първият, който ще се проведе  през ноември и декември, е насочен към най-младите жители на град Габрово – децата от детските градини. Вторият етап е ориентиран към учениците, а неговият старт ще бъде положен в началото на новата година.

„Отпадък с късмет не отива за смет“  ще постави пред децата, техните родители и възпитатели задачата да събират отпадъчна хартия и пластмаса, която в края на кампанията ще бъде събрана и претеглена. Разбира се, отново са предвидени специални изненади и подаръци.

Различна и много интересна част от кампанията ще бъде появата на двамата герои Смет.Ка и Чистача, които ще застанат редом до представителите на екипа, реализиращ проекта за новото депо, за да обяснят какво се случва в Габрово с отпадъците и защо трябва да пазим нашата Земя.

Финален щрих на инициативата ще даде концерт с артистична изява, в който ще се включат самите участници. Тогава ще стане ясно какво количество хартия и пластмаса са събрани, а също така кой е първенецът при разделното събиране на отпадъци.

 

regionalno-sdrugenie2   geimari1

Абонамент