In order to view this object you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Powered by RS Web Solutions

.


Предизвикателството да се преборим с отпадъците се оказа лесна игра за децата в село Попвци. Екипът по проекта за новото депо за отпадъци в регион Габрово

представи пред  малчуганите новата система за разделно събиране на отпадъците и отговорността, която всеки от нас трябва да поеме, за да запаим природата си чиста. Приятната изненада бе, че децата вече знаят какво е това „компост“, как и защо е нужно рециклирането, кои са отпадъците, които са опасни за околна среда.

Финалът на срещата в Поповци бе състезанието „Бързи, смели, сръчни в борбата с отпадъците“, в което основанта задача пред децата бе да разделят правилно видовете отпадъци. Разбира се, те се справиха отлично и за награда получиха тениски и тефтери. Вдъхновени от играта и от желанието да са отговорни към своята природа, децата сами пожелаха да почистят поляната пред читалището. Справиха се бързо, смело и сръчно!

Благодарим на децата в Поповци и им пожелаваме да продължават със същата по детски чиста амбиция да се грижат за нашата Земя!

Снимки от събитието може да видите тук.

Информация за новата кампания, свързана с писане на авторски текстове, може да намерите тук.

 

regionalno-sdrugenie2   geimari1

Абонамент