In order to view this object you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Powered by RS Web Solutions

.


На депото за твърди битови отпадъци, изградено по проект на ОП „Околна среда“, ще заработи нова инсталация за сепариране.

Инсталацията ще бъде построена и обслужвана за срок от 5 години от фирма Екобулсорт ЕАД, които спечелиха проведената обществена поръчка за предварително третиране на смесени битови отпадъци в регион Габрово. Договорът на стойност 2 690 766 лева бе подписан от заместващия кмет на Община Габрово инж. Климент Кунев, кмета на Община Трявна инж. Драгомир Николов и Евгени Тотев, прокурист на Екобулсорт ЕАД.

На специално обособена площадка, разположена в територията на новото депо за ТБО и с площ над 2 дка, ще бъде построено производствено хале, в което ще бъде монтирана и настроена модерна сепарираща инсталация. Тъй като дейностите по предварително третиране на отпадъците и изграждането на сепарираща инсталация не са част от проекта за регионалното депо, финансиран с европейски средства, а са инвестиция на общините Габрово и Трявна след изтичането на договора с „Екобулсорт“ те ще останат собственост на двете общини.

На сепариращата инсталация ще постъпват отпадъците от жълтия контейнер (хартия, стъкло, метал, пластмаса), които ще бъдат сортирани. Специално обучен персонал ще разделя отпадъците спрямо техния вид и особености, след което суровината, годната за рециклиране, ще бъде транспортирана към съответните заводи за рециклиране.

 

regionalno-sdrugenie2   geimari1

Абонамент