In order to view this object you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Powered by RS Web Solutions

.


Община Габрово и екипът за реализиране на проект „Изграждане на регионална система за управление на отпъдците в регион Габрово“ обявяват конкурс

за създаване на авторски текстове. Инициативата е част от информационната кампания на проекта, целяща да промени нагласите относно правилното събиране на отпадъците, за да бъдат минимизирани количествата депониран отпадък и за да бъдат постигнати оптимални резултати при разделното събиране и компостирането.

Темата на конкурса„Преди да дойде денят, в който Земята ще потъне в боклуци “ е пряко обвързана с целта да променим отношението си към отпадъците и да минимизираме тяхното неправомерно изхвърляне.

Младите таланти ще могат да пресъздадат своето усещане за нашия свят, за неговите недъзи или неговите предимства, за спиращите дъха изгледи или за печалната гледка на затрупаната с отпадъци Земя, за начина, по който възпитаваме отношението си към природата и към нейното опазване от отпадъците.

Авторите имат пълна свобода да изберат литературния жанр, в който да се изявят. Те могат да създадат поезия, проза или пък да сътворят песен (музика и текст).

Крайната дата за участие е 19 септември 2014г., т.е. новите таланти на Габрово имат на разположение цяло лято, за да трупат впечатления и за да вплетат въображение, слово и емоция в своя шедьовър.

Победителите ще бъдат обявени на специална церемония, посветена на Световния ден на четенето, който традиционно се отбелязва на 1 октомври. Тогава ще бъдат прочетени, разказани или изпяти най-добрите творби.

Трите най-оригинални, екологични и емоционални творби ще бъдат публикувани в специално издание към проекта Изграждане на регионална система за управление на отпадъците, а победителят от конкурса ще се радва на нов таблет.

Предвидени са и други специални награди.

Условията за участие може да видите тук.

 

regionalno-sdrugenie2   geimari1

Абонамент