In order to view this object you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Powered by RS Web Solutions

.


На 13 юни се проведе първото обучение част от информационната кампания в габровските села във връзка с проект Изграждане на регионална система за управление на отпадъците в регион Габрово.

 

От изнесената презентация и информационните материали жителите на Яворец научиха какво включва новата система за разделно събиране на отпадъците и как биоразградимите отпадъци могат да бъдат ефективно използвани. Специален акцент бе поставен върху компостирането – процес на превръщане на биоразградимите отпадъци в качествен почвен подобрител. За голяма част от хората този процес е познат и се използва активно. В много от дворовете има торища, които на практика представляват малки площи за компостиране.

Всички, които присъстваха на лекционния кур научиха подробности за изключително полезните свойства на компоста, сред които са намаляване на необходимостта от напояване, предотвратяване на ерозията, подтискане на болестите при растенията, ускоряване обмена на въздух и дори предотвратяване преминаването на тежки метали в растенията.

Следващото кметство, в което ще се проведе обучение, е Баланите – 17 юни, 10:00 часа.

 

regionalno-sdrugenie2   geimari1

Абонамент