In order to view this object you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Powered by RS Web Solutions

.


Макар и да не бе особено слънчева изминалата събота беше изпълнена с много емоции, адреналин, спортен дух и отборна игра.

Всичко това се случи в местността Градище, а инициаторите бяха Община Габрово и екипът към проект Изграждане на регионална система за управление на отпадъците в регион Габрово. Още от сутринта информационна шатра бе разположена в началото на боровата гора, откъдето от 11:00 часа бе поставен старта на състезанието за търсачи на „съкровища“. Всички, посетили шатрата, получиха информация за новата система за събиране на отпадъците в Габрово и за опасностите, налагащи необходимостта да бъдем по-отговорни както към природата, така и към себе си. Кулминацията на този информационен ден дойде със старта на състезанието „Мама, татко и аз“, което много бързо се трансформира в „Бързи, смели, сръчни“. В надпреварата се включиха 8 отбора, които имаха за целта да открият скритите по предварително маркирано трасе „съкровища“. И понеже знаем, че отпадъците не са просто боклук, а ресурс, именно те бяха нашите „съкровища“. Финалното класиране показа, че всички отбори са се справили със задачата, събирайки 5 вида отпадъци, разпиляни  по трасето, за по-малко от 2 минути. Единственото изключение направи отбор „Поспаланковци“, които в хармония с името си преминаха най-бавно трасето, но пък бяха единствените, които събха и донесоха отпадъци, извън посочените в регламента. „Поспаланковците“ получиха и специална награда за своята досетливост и грижа към природата.

В духа на Мондиала и на Градище имаше футболни отбори. Един от тях, който не случайно се нарече ФК „Чардафон“, зае ІІІ място.

Специално участие в състезанието имаше от учениците от 6“б“ клас на СОУ „Райчо Каролев“, чиято класна Стелиана Христова застана на чело на отбор „Малинките“ и ги доведе успешно до ІІ място.

Най-добрите търсачи се оказаха отбор „Черешка“, които се отличиха не само с бързина и точност, но и с голямата си емоционалност и ведро настроение.

Екипът по проекта за новото депо благодари на отбор „Орловец“ за амбицията и активността, на отбор „Лалеви“ за тяхната отдаденост въпреки че носеха малката си дъщеря на ръце, на отбор „Янтра Габрово“ за смелостта да бъдат първи по трасето, на отбор „Търсачите“ за това, че бяха готови да стигнат и до телевизионната кула, но да успеят в каузата.

Благодарим на всички, които бяха с нас на Градище, и които доказаха, че мястото на отпадъците не е сред природата.

Снимки може да видите тук.

 

regionalno-sdrugenie2   geimari1

Абонамент