In order to view this object you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Powered by RS Web Solutions

.


С нелеката задачата да превърнат най-мръсното място в Габрово – депото за отпадъци – в красива и приветлива градина, се нагъби екипът

по проект „Изграждане на регионална система за управление на отпадъците в регион Габрово“. Тази инициатива бе част от кампанията „Да почистим Европа“, чиято цел е е не само да се почистят реки, паркове и плажове от отпадъци и да се предотвратяват големи екологични щети , но също така и да се повиши осведомеността сред широката общественост за такива модели на потребление , при които се генерират по-малко отпадъци.

Екипът на депото почисти разпилените отпадъци около входа на депото и подреди цветна градина. Макар и направена още през миналата година, градинката имаше нужда от оплевяване, разкопаване и засаждане на нови цветя. Бяха засадени тагетиси, петунии и карамфили, чиято пъстра окраска ще видим до месец-два.

Малката цветна площ определено прави впечатление, а идеята за нейното сътворяване е да покаже на всички влизащи в депото за отпадъци как и защо нашта Земя заслужава и трябва да бъде чисто и красиво място.

Повече снимики може да видите тук.

 

regionalno-sdrugenie2   geimari1

Абонамент