In order to view this object you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Powered by RS Web Solutions

.


На 10 май 2014г. Таня Христова, кмет на община Габрово и Сирма Мутафчийска, управител на фирма „Прострийм Груп“ ООД

подписаха договор за доставка и монтаж на газоулавяща инсталация на депото за отпадъци. Стойността на договора е 228 836 лв. без ДДС.

Газовата инсталация ще бъде доставена и монтирана на обекта през есента на тази година. За правилното експлоатиране на системата пресоналът на новото регионално депо за управление на отпадъците ще премине през специален курс на обучение. Газоулавящата инсталация ще предотврати изтичането на депониен газ в атмосферата като ще отведе отделяните количества метан до специален факел със закрит способ на горене. Този процес напълно ще предотврати самозапалването на депото - проблем, който в годините многократно е застрашавал жителите на селата, разположени в близост до депото.

За безопасността на работа, газовата инстлация е оборудвана с автоматични защити, при които систамата се изключва всеки път, когато се отчете неправилно функциониране.

Системата за улавяне и изгаряне на депонийния газ е поредния компонент от изграждането на новото депо за отпадъци, който ще доведе до предотвратяване на негативните последици от изхвърлянето и гниенето на отпадъците. 

 

regionalno-sdrugenie2   geimari1

Абонамент