In order to view this object you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Powered by RS Web Solutions

.


Всяка година милиони тонове отпадъци се изхвърлят по европейските улици, в океаните, плажовете, горите и природните зони.

И всяка година милиони европейци се включват в доброволчески дейности, за да почистят квартала, в който живеят. Инициативата „Да почистим Европа“ цели да се насърчат повече такива прояви, да се повиши осведомеността относно мащабите на проблема с отпадъците и да се насърчат промени в поведението. Проявата е координирана от Европейската седмица за намаляване на отпадъците (EWWR).

Екипът от Община Габрово, реализиращ проект „Изграждане на регионална система за управление на отпадъците в регион Габрово“, се включва в кампанията „Да почистим Европа“ на 10 май. По време на организираното събитие „отборът на депото“ ще почисти най-мръсното място в Габрово, а именно сметището. Отпадъците, разпиляни около входа на депото и в непосредствена близост до новопостроената административна сграда, ще бъдат почистени. За да бъде най-замърсеното място в Габрово по-приветливо, ще бъде засадена със сезонни цветя и градинката на входа на депото. Тази градинка се превърна в емблема на проекта, тъй като бе създадена с една единствена цел – макар и депо за отпадъци, мястото да има своето красиво, цветно и живо сърце.

 

regionalno-sdrugenie2   geimari1

Абонамент