In order to view this object you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Powered by RS Web Solutions

.

ЦДГ "Светлина"
ЦДГ "Светлина"
На 22 април, Световния ден на Земята, приключи кампанията „Заради нашата Земя си струва ...“, организирана от екипа

по проект „Изграждане на регионална система за управление на отпадъците“ и Община Трявна. По време на инициативата в детските и учебни заведения в Трявна и Плачковци бяха проведени открити уроци на тема разделното събиране на отпадъците. Част от „Заради нашата Земя си струва...“ беше задача, отправена към децата, да изработят компостери – оригинални, атрактивни, но полезни и функционални. Резултатите бяха повече от впечатляващи. Малките възпитаници на детските градини освен компостери бяха подготвили и забавни сценки по приказката „Сливи за смет“, изненадаха екипа със стихове и песни на екологична тематика.

ОУССБЗ "Ангел Кънчев"
ОУССБЗ "Ангел Кънчев"
Учениците бяха избрали професионален подход за направата на компостерите, които освен със сериозни размери, впечатляваха и с напълно екологична и много стилна визия. Въпреки че тази задача нямаше състезатален характер и всички получиха награди все пак възпитаниците на ООУСБЗ „Ангел Кънчев“ в кв. Късовци приковаха вниманието на екипа с изключително добре изработени компостери. Децата се бяха постарали да спазят всички препоръки за правилно позициониране и сглобяване на съдове за компостиране, но най-отличаващото беше екологичната декорация от шишарки и тикви, които придадоха свеж и много оригинален вид на компостерите.

Всички учебни и детски заведения, включили се в кампанията, получиха грамоти за участието си. Децата бяха наградени с метал „Пазител на Земята“ и вкусни сладки, а учениците получиха учебни пособия и рекламни материали.

Екипът по проекта за новото депо за отпадъци на Габрово и Трявна благодари на всички деца и техните учители за ангажираността, мотивираното и отговорно участие и им пожелава да продължават смело напред в каузата да направим света около нас по-приветлив, чист и красив!

Повече снимки от кампанията може да видите тук.

 

regionalno-sdrugenie2   geimari1

Абонамент