In order to view this object you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Powered by RS Web Solutions

.

ПМГ
ПМГ
Истинско шоу, способно да засенчи дори наградите Грами, създадоха учениците от габровските училища,

включили се в кампанията „Отпадък с късмет не отива за смет“, чийто финал беше отбелязан на 13 февруари в зала „Възражадне“. По време изключително атрактивната програма, продължила почти 3 часа, гостите в препълнената зала се забавляваха с грандиозни музикални изпълнения, фантастични танци, смразяващи ММА и бокс демонстрации и заслужаващи адмирации театрални изпълнения.

ОУ "Ран Босилек"
ОУ "Ран Босилек"
С участието си в „Отпадък с късмет не отива за смет“ учениците на габрово доказаха, че са ангажирани и отговорни към природата, а с участието си във финалния концерт категорично заявиха, че в Габрово има истински таланти, готови за голямата сцена.

„Отпадък с късмет не отива за смет“ имаше и състезатален характер, така че по време на концерта бяха раздадени награди за най-добре представилите се участници. Специална награда за своята активност и ангажираност получиха учениците от 1“б“ клас на ОУ „Неофит Рилски“. Първокласниците получиха по една енциклопедия за най-големите забележителности на България. Според предварително обявения реграмент беше отличен и класът, събрал най-много отпадъци. Призът грабнаха учениците от 9“г“ клас на ПМГ „Акад. Иван Гюзелев“, които събаха 228 кг отпадъци, а наградата им е ваучер за отборна игра на пейнтбол. Инж. Милена Гатева, ръководител на проекта за изграджане на новата регионална система за управление на отпадъците в Габрово, освен че връчи наградата отправи и специална благодарност на Траяна и Сияна от 9“г“ клас, които имаха изключително голям принос за успешното реализиране на кампанията.

награждаването
награждаването
Кой бе големият победител в кампанията „Отпадък с късмет не отива за смет“ разкри Таня Христова, кмет на община Габрово. Награда, маса за тенис, беше спечелана с внушителния резултат от 870 кг отпадъци, събрани от учениците на ОУ „Ран Босилек“. С днешна дата тенис масата вече е доставена в салона на училището, а децата дори бяха подготвени с хилки и топчета.

 

Танцът на толерантността
Танцът на толерантността
Финалът на концерта беше поставен с танц на толерантността, чийто призив към всички бе да бъдем искрени, отговорни и добри.

 

В духа на предстоящия празник на обичта днес, организаторите на кампанията благодариха на всички участници и гости в залата със сладък и сърдечен подарък – красиво медено сърце. Снимки от финала може да видите тук.

 

 

На 18 февруари от 18:00 часа в зала „Възраждане“ предстои излъчването на филма „Бунище Земя“. Входът е свободен. Заповядайте.

 

regionalno-sdrugenie2   geimari1

Абонамент