In order to view this object you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Powered by RS Web Solutions

.

Площадка за компостиране
Площадка за компостиране
Благоприятните атмосферни условия позволиха строителните дейности на депото да вървят със сериозни темпове дори и през зимата.

В момента във финална фаза е изграждането на площадката за компостиране, където след завършването на обекта в края на тази година ще постъпват отпадъците от кафявия контейнер и ще се преработват до получаването на активен почвен подобрител – компост.

Паралелно с това почти напълно изградени са и административната сграда, склада, работилницата и гаражите, където ще се помещават специализираните за работа на депото машини.

В допълнение към това тече и работата по най-сериозният подобект, а именно клетката за депониране, която е почти напълно изкопана. Там предстои да се положи специален изолиращ екран, чиято цел е да не пропуска преминаване на опасния инфилтрат в почвата. Инфилтратът ще бъде отвеждан към специален басейн, а от там към пречиствателна станция. Пречистването на опасните течности, отделени от отпадъците, ще бъде с изключително високо качество и пречистената вода ще е с характеристиките на питейна. Самото поставяне на пречиствателна станция предстои да се случи след средата на годината.

Останалите подобекти, завършени още през миналата година са: площадката за сепариране, експлоатационните пътища, бетонната ограда в по-голямата си част.

Повече снимки може да видите тук.

 

regionalno-sdrugenie2   geimari1

Абонамент