In order to view this object you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Powered by RS Web Solutions

.

ОУ "Неофит Рилски", 1"б" клас
ОУ "Неофит Рилски", 1"б" клас
Макар и с много празници и дълга ваканция децата на Габрово не забравиха своя ангажимент към природата и успешно приключиха третия етап от кампанията „Отпадък с късмет не отива за смет“.

ОДЗ "Дъга"
ОДЗ "Дъга"
В последния месец на отминалата година възпитаниците на детските и учебните заведения в Габрово събираха метални отпадъци. Финалната равносметка показва, че са събрани над 190кг метални отпадъци, които ще отидат за рециклиране.

По време на кампанията не липсваха и изненади. Със стихове и песни децата поздравиха екипа, реализиращ кампания и отпарвиха пожелания новата година да е по-добра, по-успешна и изпълнена с емоции.

Третият етап на кампанията отново беше съпътстван с открити уроци, в които екипът, реализиращ проекта за изграждане на новата регионална система за управление на отпадъците, разказа на младите габровци как правилно да се разделят отпадъците, какво се случва с тях след като бъдат изхвърлени и как биха могли отново да бъдат употребени. За учениците от Априловска гимназия е предвидена и специална прожекция на филм, посветен на опасностите от замърсяването на околната среда.

Поредното доказателство, че габровци са отговорни и загрижени хора дойде с новите партньори на кампанията. Фирмите „Балканско ехо“ ЕООД и „Металик БИСИПИ“ АД оказаха подкрепа на инициативата като осигуриха вкусни изненади за участинцитие.

ЦДГ "Радост"
ЦДГ "Радост"
 Най-активните и мотивирани ученици похапнаха баница с късмети, а децата в градините баха зарадвани с пъстри торти.

Екипът, осъществяващ кампанията „Отпадък с късмет не отива за смет“, благодари на всички участници и се гордее с постиженията във всички проведени етапи. През януари кампанията продължава с благотворителната инициатива „Не изхвърлям с ръце – дарявам от сърце“, където наградата ще бъде децата да доставят радост на свои връстници, като им подарят свои стари но запазени книги, играчки или спортни пособия.

А ето и най-добре представилите се в третия етап – събиране на метални отпадъци:

ОУ „Неофит Рилски“ – 108 кг

ОДЗ „Дъга“ – 28 кг

ЦДГ „Радост“ – 20,5 кг

ПМГ „Акад. Иван Гюзелев“ – 16 кг

СОУ „Райчо Каролев“ – 10,5 кг

Национална Априловска гимназия – 9 кг

 

ОУ "Райчо Каролев"
ОУ "Райчо Каролев"

Отчитане на теглото
Отчитане на теглото

 

regionalno-sdrugenie2   geimari1

Абонамент